• 9-10-11 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2019
  • FacebookYoutube
ΑΡΧΙΚΗ >ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ >ΗΜΕΡΙΔΕΣ
Παράλληλες Εκδηλώσεις - Ημερίδες - Work Shops

 

 

 

sunedria_19.png

 

Mε εξαιρετικό ενδιαφέρον, πολλές συμμετοχές και μια σειρά επίκαιρων θεματικών που θα δώσουν γνωστικό πλεονέκτημα σε όσους τα παρακολουθήσουν, έρχονται στην 11η διοργάνωσή τους τα πολυσυνέδρια LOGI.C 2019, στις 9 & 10 Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της έκθεσης «Εφοδιαστική Αλυσίδα & Logistics - Cargo Truck & Van» 2019 στο Metropolitan Expo.

 

Παρακάτω, μπορείτε να δείτε τις μέχρι στιγμής θεματικές των εφετινών LOGI.C 2019:

 


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ LOBBYΣάββατο 9 Νοεμβρίου• 10.30 - 16.00 Διεθνές Συνέδριο για το Μέλλον των Συνδυασμένων Μεταφορών & Synchromania Game _ Διεθνής διοργάνωση από τον ΕΕΣΥΜ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Delft»

Mέλη του ΔΣ του ΕΕΣΥΜ, αλλά και ξένοι προσκεκλημένοι από το University of Delft περιγράφουν τις προοπτικές ανάπτυξης συνδυασμένων μεταφορών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, παρουσιάζουν best practices από το ευρωπαϊκό περιβάλλον και αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο εθνικά μπορεί να «χτιστεί» μια κεντρική πολιτική μεταφορών. Αργότερα μέσα στην ημέρα προσκαλούν εταιρείες να συμμετάσχουν στο παίγνιο Synchromania που θα γίνει σε παρακείμενη αίθουσα, αλλά και να παρακολουθήσουν την απονομή των Βραβείων Μεταφορών «Δημήτριος Τσαμπούλας» 2019.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ HALL 3 - Σάββατο 9 Νοεμβρίου• 10.30 - 13.30 Digital Transformation in Supply Chains_Παρουσίαση αποτελεσμάτων της 1ης ολοκληρωμένης μελέτης για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό των Επιχειρήσεων της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Ελλάδα

 

Οι νέες τεχνολογίες δεν αποτελούν πλέον ένα «εργαλείο» τη χρήση του οποίου επιλέγει κάθε βιομηχανία πώς θα αξιοποιήσει. Η νέα εποχή είναι εδώ για να μετασχηματίσει εκ βάθρων τη βιομηχανία, προκαλώντας μια «επανάσταση» που γίνεται γνωστή με τον όρο Industry4.0. Η o.mind Creatives και η OPTILOG Advisory Services, ενώνουν ξανά τις δυνάμεις τους και «μετρούν» τα βήματα του ψηφιακού μετασχηματισμού σε όλα τα στάδια της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην πρώτη πανελλήνια έρευνα για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Εφ. Αλυσίδας (Supply Chain 4.0). Στη συγκεκριμένη ενότητα θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της έρευνας τα οποία θα σχολιαστούν στη συνέχεια από στελέχη της αγοράς και αρμόδιους φορείς της Πολιτείας (round table). Παράλληλα θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά επιτυχημένες μελέτες περίπτωσης εφαρμογής τεχνολογιών Supply Chain 4.0 στην Ελλάδα.

 

• 14.00 - 16.00 Digital & Business Transformation. Oι προεκτάσεις του ψηφιακού μετασχηματισμού της Εφοδιαστικής Αλυσίδας στα Operations των επιχειρήσεων _Μετά από τα αποτελέσματα της έρευνας των omind creatives & Optilog αναφορικά με την εξέλιξη του ψηφιακού μετασχηματισμού στην Εφοδιαστική Αλυσίδα των ελληνικών επιχειρήσεων, το πάνελ που διοργανώνει το Operations Center αποσκοπεί στη σύνδεση του supply chain digital transformation με τη συνολικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα σε δύο άξονες:

 

1. Η τεχνολογική αναβάθμιση της Εφοδιαστικής Αλυσίδας ως κομβικός παράγοντας του ευρύτερου Ψηφιακού Μετασχηματισμού των επιχειρήσεων στην εποχή του integration και της αυτοματοποίησης. Πώς στο πλαίσιο του Digital Transformation συνδέονται Δεδομένα, Άνθρωποι και Διαδικασίες και ποια τα σημεία διεπαφής του Supply Chain με την Εμπορική Διεύθυνση, τις Προμήθειες, την Παραγωγή και άλλες κρίσιμες εταιρικές Διευθύνσεις. 2. Η σύνδεση του Supply Chain Transformation με τη Λειτουργική Αριστεία και το Operational Excellence μέσα από παρουσιάσεις για το Business Intelligence, τα Data Analytics, το Lean Management και το Continuous Improvement.• 17.30 - 19.30 Best Practices στο νέο περιβάλλον των ΚΑΔ. Κριτήρια Βέλτιστου Σχεδιασμού & Κατασκευής. Εφαρμοσμένα cases_ Μια προσέγγιση για το νέο περιβάλλον λειτουργίας των αποθηκευτικών χώρων από την IB&LS, υπό τον συντονισμό του SC&L magazine

 

Οι νομοθετικές αλλαγές αναφορικά με τα Κριτήρια Αδειοδότησης για Αποθηκευτικούς χώρους, επιφέρουν μια σειρά θετικών αλλαγών στον χώρο των αποθηκών στη χώρα μας. Η δημιουργία logistics centers διευκολύνεται και προοιωνίζεται αρκετές αλλαγές στο μέλλον. Ποια είναι όμως τα κριτήρια βέλτιστου σχεδιασμού, κατασκευής και λειτουργίας αποθηκευτικών χώρων; Τι επιπλέον θέλουν οι εταιρείες που έχουν ΚΑΔ; Ποια είναι τα best practices που καθιστούν state of the art μια αποθήκη; Στελέχη της IB&LS και συνεργατών της αναλαμβάνουν εν είδη σεμιναρίου να επιμορφώσουν την ελληνική αγορά.

 

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ HALL 3 - Κυριακή 10 Νοεμβρίου

 

• 10.30 - 13.00 έξι Case Studies καθοδηγούν τη στρατηγική για σύγχρονα Logistics_ Προσεγγίσεις εφαρμοσμένων πρακτικών για αυτοματοποιημένες αποθήκες, 3PL outsourcing,  vms από την Planning και το Supply Chain Institute

 

Το σύγχρονο μοντέλο λειτουργίας των επιχειρήσεων απαιτεί συχνότερες και μικρότερες (σε μέγεθος) παραδόσεις με υψηλότερο customer service και χαμηλότερο κόστος εξυπηρέτησης. Τα logistics ανασχεδιάζονται. Οι αποθήκες, τα δίκτυα διανομής, τα WMS, οι πληροφοριακές υποδομές, οι μεταφορές αναπροσαρμόζονται για να καλύψουν τις νέες ανάγκες. Μια ολοκληρωμένη ενότητα με 6 case studies από κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσεις θα παρουσιάσει τη βέλτιστη προσέγγιση για τις ενέργειες που απαιτούνται για τον εκσυγχρονισμό και μετασχηματισμό των logistics στη νέα εποχή. Τα ζωντανά παραδείγματα θα κυμανθούν στον χώρο της αναδιοργάνωσης αποθηκών, της κοστολόγησης λειτουργίας του e-commerce, των 3PL, της αστικής διανομής (city logistics), της μεταφοράς. Ένα δυναμικό discussion panel υπό τον συντονισμό της Planning θα τοποθετηθεί και θα χαράξει τη μεσοπρόθεσμη στρατηγική για αποτελεσματικά logistics.

 

 

• 13.30 - 15.30 Η EY Ελλάδος & η o.mind Creatives παρουσιάζουν το 2ο μέρος της μελέτης «Greece –International Freight Center” _ Παρουσίαση συμπερασμάτων & roundtable αποτίμησης από εταιρείες & key players

 


Η συνεργασία της ΕΥ Ελλάδος και της o.mind Creatives συνεχίζεται για τρίτη χρονιά. Μετά την εξαιρετική επιτυχία της μελέτης «Greece – International Freight Center» που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα LOGI.C 2018 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, οι δύο εταιρείες επεκτείνουν την έρευνα, με επικαιροποιημένα στοιχεία, αλλά και τη συνδρομή interviews από κορυφαίους key players της αγοράς. Τα συμπεράσματα του 2ου μέρους της μελέτης θα παρουσιαστούν στα εφετινά LOGI.C στο πλαίσιο της έκθεσης, ενώ στελέχη της αγοράς που συμμετείχαν στη διαμόρφωσή της, αλλά και εκπρόσωποι της Πολιτείας, θα κληθούν να τα σχολιάσουν σε ένα τραπέζι συζήτησης επί στρατηγικών θεμάτων.

 

 

• 16.30 - 18.30 3PL evolution. Πώς θα αυξήσουμε το outsourcing στην αγορά φτάνοντας σε outsourcing partnerships

 

Το workshop αυτό οργανώνεται από την o.mind Creatives και την Projectyou για να εξετάσει πώς το outsourcing στην Εφοδιαστική Αλυσίδα, που σήμερα στην Ελλάδα είναι μόνο 20%, μπορεί να επεκταθεί με στόχο τον ευρωπαϊκό μέσο ορό του 80%. Θα παρουσιαστούν τα διαθέσιμα μοντέλα outsourcing (Εργολαβία, Συνέργειες, Συνεργασία, Partnership, Alliance), οι προκαταλήψεις αλλά και τα εμπόδια, τα οφέλη, οι προϋποθέσεις και οι αλλαγές που απαιτούνται, oι τομείς εφαρμογής (3PL, 4PL, Clustering) και τεχνικές και μεθοδολογίες επιτυχούς υλοποίησης των σχημάτων outsourcing. Εμπορικές και εταιρείες της Εφοδιαστικής Αλυσίδας θα παρουσιάσουν σε ζεύγη τις best practices από τις υλοποιημένες συνεργασίες τους. Στόχος του workshop είναι η διάχυση των γνώσεων και εμπειριών στην αγορά ώστε να επεκταθεί το outsourcing και να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων και της ελληνικής οικονομίας.

 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ HALL 4 - Σάββατο 9 Νοεμβρίου

 

• 11.00 - 13.00 Ευφυή Συστήματα Μεταφορών & Εφαρμογές τους -Η εισαγωγή «ευφυίας» στις μεταφορές, με τα Ευφυή Συστήματα Μεταφορών (ΕΣΜ), είναι η προϋπόθεση για την επιβίωση μέσα των εταιρειών που παρέχουν υπηρεσίες εμπορευματικών μεταφορών. Η διεθνής εμπειρία αλλά και το Ελληνικό Σχέδιο Στρατηγικής εντοπίζει την σημασία τους στους παρακάτω τομείς οι οποίοι θα εξεταστούν και στο συνέδριο:

 

• Στη βελτίωση της παραγωγικότητας του μεταφορικού έργου

• Στη βελτίωση της ασφάλειας και διαφάνειας του μεταφορικού έργου

• Στην αύξηση της αποτελεσματικότητας των Συνδυασμένων Μεταφορών

• Στο περιβάλλον

 

• 17.30 - 19.30 Lease The Future_ Από το SC&L magazine. Οι υπηρεσίες Leasing για επαγγελματικό στόλο Οχημάτων & εξοπλισμό αποθηκών ορίζουν το μέλλον και δίνουν λύσεις εναλλακτικής χρηματοδότησης»

 

Ένα χρήσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο για εταιρείες city logistics που αξιοποιούν van για αστικές διανομές, είναι αυτό του leasing, πόσω μάλλον όταν αυτό αξιοποιείται για το σύνολο του εταιρικού στόλου οχημάτων. Η αγορά αλλάζει, ενώ ήδη υπάρχουν και λύσεις για leasing φορτηγών – βαρέων οχημάτων. Τι προοιωνίζεται στο μέλλον; 

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ HALL- 4 Κυριακή 10 Νοεμβρίου

 

• 11.00 - 13.00 Επαγγελματίες Οδηγοί / Προκλήσεις – Αλλαγές του Μέλλοντος_ Από το SC&L magazine και το περιοδικό AUTO Tρίτη Pro»

 

Ποια είναι τα δεδομένα αναφορικά με την επάρκεια των επαγγελματιών οδηγών σήμερα; Ποια τα προβλήματα και τι συμβαίνει με την εκπαίδευση - κατάρτισή τους; Πώς αλλάζουν οι συνθήκες εργασίας των οδηγών με την έλευση νέων τεχνολογιών στα οχήματα;

 

 

14.00 - 16.00 "Αεριοκίνηση και ηλεκτροκίνηση στον κλάδο των οδικών μεταφορών"_Φυσικό αέριο, υγραέριο, ηλεκτροκίνηση: Το μέλλον στα καύσιμα και στην ενέργεια είναι εδώ.

Προοπτικές οικονομικότερων λύσεων με άμεση προστασία του περιβάλλοντος. Συνδιοργάνωση: ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ-ΒΑΡΣΑΜΗ & Συνεργάτες